Friday, 28 August 2020

Humorstaden Lund. Lunds roligaste sevärdheter

En staty som inte finns, meridianen för akademiska kvarten och ett referensmått för exakt hur mycket som är lagom. Det är några av de humorinstallationer man kan se på som turist eller besökare här i Lund! 🙂
De som står bakom just de här tre humorinstallationerna är Uarda-akademien som så mycket annat har sina rötter hos Lunds universitet. Vet ni förresten hur de kom fram till hur mycket som är lagom? Det ska vi strax berätta.
I nästa vecka är det dags för årets humorfestival här i Lund även om allt inte kommer vara som vanligt. Om ni kommer till Lund då så kan ni passa på att gå på en promenad runt Lundagård och universitetsplatsen också för att se på några av de nämnda humorinstallationerna. De finns utomhus så de är alltid fritt tillgängliga för den som vill se dem.

 
Börja vid Krafts torg där ni kan se på statyn som inte finns. Då kan man förstås fråga sig hur man ska kunna se den?! Nä, det går förstås inte men plaketten som hade suttit på den om den hade funnits finns där, så den kan ni se på


Inte långt därifrån, vid universitetsplatsen, hittar ni meridianen för akademiska kvarten, för vid universitetet här i Lund börjar ju föreläsningarna en kvart efter utsatt tid, dvs. med en akademisk kvart. Då är det förstås logiskt om meridianen för akademiska kvarten finns just här i Lund, dvs. 1 timme och 15 minuter från Greenwich där nollmeridianen finns.

 
Så det där med lagom. Det är ett knepigt mått eftersom alla har sin egen åsikt om vad som är lagom. Uarda-akademien bestämde sig för att bringa lite ordning på det genom att installera ett referensmått som visar exakt hur mycket som är lagom, men någon kanske undrar hur de kom fram till det? De bestämde sig helt enkelt för att det ska vara 15 cl vilket motsvarar tre snapsar för det tycker de är lagom!


 
Det finns också en minnesplakett som minner om en pastorskas fall på sin höft 
På den här platsen vid Tegnérplatsen här i Lund https://goo.gl/maps/YSJPGyA8mKN2 föll en pastorska på sin höft den 15 augusti 1991 och det har uppmärksammats med den här plaketten.
 
Vi har också ett nasotek här i Lund. Nasoteket finns dock tillfälligt hos Kulturen och det kostar en entréavgift för att få gå in där men allt det andra kan ni se på helt gratis. 
Här i Lund finns det ett nasotek med näsavgjutningar av personer vid Lunds universitet som har gjort framstående insatser och för närvarande finns det 198 näsavgjutningar.
 
Vi har en mobilvänlig broschyr som visar var alla humorinstallationerna finns och där kan ni läsa lite mer om dem och vad de handlar om. Broschyren hittar ni här i Google Drive

1 comment:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) lösning och botemedel mot all sjukdom
  3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Döden
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  ReplyDelete

Small travel guide on Lund in ENGLISH from Destination Lund Sweden

Finally! We have the small travel guide “Destination Lund” in English! It’s free of charge and suitable to all kinds of electro...